5 gjëra që u ndodhin femrave, pasi bëjnë dashuri

Reduktohet ankthi- Kjo gjë ndodh pasi gjatë një raporti seksual çlirohet një sasi e madhe hormonesh, të cilat truri i merr si qetësues. Në sajë të këtyre hormoneve, mundësohet rregullimi i stresit.

Marketing

Përmirësohet frymëmarrja– Arritja e kënaqësisë seksuale, rrit nivelin e prolaktinës në trup, gjë që stimulon rritjen e neuroneve të reja, në pjesën e trurit që kontrollon frymëmarrjen dhe nuhatjen.

Ndjesi trishtimi– Shumë femra mund të konfirmojnë se pak pasi kanë përfunduar aktin seksual përfundojnë duke qarë dhe bëhen melankolike.

Stimulohet urinimi– Menjëherë pas përfundimit të aktit, shumë femra ndjejnë nevojën për të shkuar në tualet. Bëhet fjalë për një veprim të shëndetshëm të cilin edhe gjinekologët e këshillojnë brenda 45 minutave pas përfundimit të aktit, pasi në të kundërt rrezikohet infeksioni.

Zgjerim i zonës intime– Shumë femra pas përfundimit të seksit vënë re se përmasat e gjinjve të tyre janë rritur, shkruan noa.al. Kjo ndodh pasi gjaku qarkullon me më shumë intensitet në këtë zonë. E njëjta gjë ndodh edhe me pjesët intime, por ky është një efekt i përkohshëm, pasi më tej çdo gjë kthehet në normalitet.