70 % e të rinjve duan të largohen nga Maqedonia e Veriut

Gati 70% e të rinjve, gjegjësisht studentëve duan që të emigrojnë jashtë vendit, tregon hulumtimi me temën “Emigrimi i të rinjve dhe cilësia e jetës”, i realizuar nga emisioni “Detektor”.

Marketing

Sipas hulumtimit, mbi 66% e qytetarëve në Maqedoninë e Veriut kanë një të afërt që është larguar jashtë vendit.

Kjo situatë e eksodit masiv po ndodhë për shkak të një pune më të mirë jashtë vendit, standard më të mirë jetësor dhe të ardhme më të mirë.

Marketing