A humbni peshë duke ecur?

Nëse jeni në një mision për të humbur peshë, por nuk keni kohë ose energji për një stërvitje më intensive, ecja është një mundësi e mrekullueshme për të filluar, transmeton Indeksonline.

Marketing

Dhe me gjurmuesit e palestrave dhe aplikacionet GPS të disponueshme në telefonat tanë, është më e lehtë se kurrë për të gjetur hapat, kohën ose distancën tuaj.

Pra, le të themi që ecni për një orë gjatë ditës: a do të humbni peshë? Studimet sugjerojnë që ju do të shkrini yndyrën në trupin tuaj për vetëm 30 minuta, – por sa efektive është stërvitje juaj varet nga një numër faktorësh.

“Intensiteti në të cilin ecni luan një rol kyç për të ndihmuar trupin tuaj të djegë më shumë kalori dhe për të përmirësuar sistemin tuaj kardio-frymëmarrës”, tha për Denise Miklasz, një trajnere personal i certifikuar nga ACE në Qendrën Shëndetësore dhe Fitness të Crystal Lake Health Center Northëestern.

Nëse ecni në një shëtitje të rastësishme, ndoshta nuk do të arrini të humbni peshën që dëshironi. Një mënyrë për të marrë ritmin?

“Ju mund të përfshini 30-60 sekonda për ecje më të shpejtë çdo tre deri në pesë minuta, pasuar nga një ecje e rimëkëmbjes prej 30 sekondash”, tha Denise.
Ju gjithashtu mund të provoni të ecni me pesha ose të zgjidhni një rrugë me kodra për të shtuar disa intervale në stërvitje tuaj.

Edhe më e rëndësishme është dieta juaj.
“Për të humbur peshë ju duhet të krijoni një deficit kalori”, tha ajo. Një kile është e barabartë me 3.500 kalori, kështu që do të nevojiteni të grumbulloni 3.500 kalori çdo javë në mënyrë që të humbni një kile, të cilën ekspertët e konsiderojnë si një qëllim të sigurt dhe të shëndetshëm. Me fjalë të tjera, keni nevojë të blini një shtesë prej 3.500 kalori ose të hiqni 3.500 kalori nga dietën tuaj”, shpjegoi Denise.