A lejohet të hahen hurmat e Iranit?

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit por edhe më parë janë shfaqur disa dilema nga besimtarët myslimanë se a bën të hahen hurmat të cilat vijnë nga Irani. Shumë prej besimtarëve janë në mëdyshje. Por këtë e ka sqaruar Profesori i Shkencave Islame, Mustafa Bajrami.

Marketing

Ai përmes një shkrimi ka udhëzuar besimtarët që mos t’iu besojnë këtyre fjalëve.

“…meqë një grup prej juve ka konstatuar se nuk bënë me i hangër hurmet e Iranit (nga frika mos po bohemi najkah shii) e një grup tjetër ka thënë se nuk bëjnë as ato t’Saudisë (gjithashtu nga frika mos po bëhemi vehabi), çka po jav merr mendja, a shkojmë me opsionin e tretë e po t’i hamë t’Holandës (mos helbetna po bohemi evropianë)…?!”, ka shkruar Mustafa.

Shkrimi i plotë:
UDHËZIM VËLLAZËROR !!

(Hurmat dhe solidariteti i disave ndaj nesh!!)

Vllazni, meqë një grup prej juve ka konstatuar se nuk bënë me i hangër hurmet e Iranit (nga frika mos po bohemi najkah shii) e një grup tjetër ka thënë se nuk bëjnë as ato t’Saudisë (gjithashtu nga frika mos po bëhemi vehabi), çka po jav merr mendja, a shkojmë me opsionin e tretë e po t’i hamë t’Holandës (mos helbetna po bohemi evropianë)…?!

P/S: (Falenderim): Zoti ju shpërbleftë për mundin dhe kujdesin që po tregoni ndaj neve në këtë muaj të Ramazanit…!.