A mundet vitamina D dhe Magnezi të trajtojnë ankthin?

Ankthi është një sëmundje që zkonisht ështëe lidhur me ndjenja të tensionit, frikës, ose shqetësimit në lidhje me situatat ose ngjarjet që perceptohen si të rrezikshme ose sfiduese për njeriun.

Marketing

Megjithatë, ankthi mund te kthehet në një problem për shëndetin kur bëhet i shpeshtë apo i tepërt, dhe në disa raste, mund të ndikojë negativisht në jetën e përditshme dhe mirëqenien emocionale.

Disa prej metodave të trajtimit të tij janë mjekimet me suplementë të cilët qetësojnë organizmin dhe trurin. Në artikullin e sotëm ne do të trajtomë dy nga vitaminat e ndikimin më të madh në shëndetin e mendjes dhe organizmit, vitamina D dhe magnezi.

Si ndikojnë vitamina D dhe Magnezi?
Vitamina D dhe magnezi janë dy elementë të rëndësishëm për shëndetin e përgjithshëm, por nuk janë trajtime të drejtpërdrejta për ankthin ose simptomat e tij. Megjithatë, mungesa e tyre mund të ndikojë në mirëqenien emocionale dhe fizike, dhe disa studime kanë sugjeruar një lidhje midis tyre dhe nivelit të ankthit.

Vitamina D: Vitamina D është e rëndësishme për shëndetin e kockave, funksionimin e sistemit të imunitetit dhe ndihmon në mbajtjen e nivelit të tensionit arterial nën kontroll. Disa studime kanë treguar një lidhje midis niveleve të ulëta të vitaminës D dhe simptomave të ankthit, por është ende e nevojshme për hulumtime shtesë për të konfirmuar këtë lidhje. Për të siguruar nivelin e duhur të vitaminës D, është e rëndësishme të keni një dietë ushqimore të pasur në vitaminë D ose të merrni sasinë e duhur të saj përmes suplementeve, por konsultimi me një mjek është i rëndësishëm për këdo që po mendon të marrë vitamina D shtesë.

Magnezi: Magnezi është një mineral i rëndësishëm që ka një rol në funksionimin e sistemit nervor dhe ndihmon në zvogëlimin e stresit. Mungesa e magnezit mund të shoqërohet me simptoma të tilla si ankthi dhe depresioni. Për të siguruar një nivel të duhur të magnezit në trup, mund të konsumoni ushqime të pasura në magnez, siç janë farat, arrat, dhe barishtet e gjelbra, ose të merrni suplemente të magnezit nën udhëzimin e një mjeku.

Si mund të trajtohet ankthi?
Është e rëndësishme të theksohet se trajtimi i ankthit zakonisht kërkon një qasje të më gjerë dhe të ndryshme. Terapia e bisedës, mësimet e teknikave të relaksimit, dhe ndryshimi i stilit të jetesës janë shpesh pjesë e trajtimit të ankthit. Para se të merrni ndonjë suplement, këshillohuni me një mjek për të bërë një vlerësim të plotë të gjendjes suaj dhe për të diskutuar opsionet më të mira për trajtimin e ankthit./ Agroweb