Anketë: Shumica e qytetarëve 57, 8 për qind do të dalin në referendum

Në referendumin e ardhshëm 40, 9 për qind e qytetarëve do të votojnë “pro”, “kundër” janë 6,6 për qind, të papërcaktuar 6,3 për qind, ndërsa dy për qind nga të anketuarit kanë refuzuar të përgjigjen. Pa përgjigje kanë qenë 42,2 për qind e të anketuarve.

Marketing

Këtë e ka treguar sondazhi më i ri që për televizioni Tellma e kanë përpunuar Instituti për demokraci – Societas civilis dhe Qendra e Maqedonisë për bashkëpunim ndërkombëtar – QMBN, ndërsa e zbatoi kompania M-prospekt.

Në pyetjen e parë në anketën – nëse do të dalin apo jo në votim, shumica apo 57, 8 për qind janë prononcuar se do të dalin në votim, pothuajse një e treta apo 28,8 për qind nuk do të dalin në referendum, 11,2 për qind nuk e dinë dhe 2,2 për qind kanë refuzuar të përgjigjen.

Sondazhi i kryer në gjuhën maqedonase dhe shqipe gjithashtu tregon mbështetjen për referendumin sipas përcaktimit partiak. Ajo tregon se në referendum pritet të dalin mbështetësit e LSDM-së 93.8% dhe të BDI-së 78.3%.

Sa i përket VMRO-DPMNE-së, qëndrimi i shumicës së tyre 57,7% është të mos dilet në referendum ndërsa 29,8% e opozitës vlerëson vlerësojnë se duhet të dilet në referendum.

Anketa është në formë terreni dhe është zbatuar ballë për ballë nga data 7 deri më 25 gusht në ekzemplar reprezentativ prej 1.0000 të anketuarve. Sondazhi e ka projektuar edhe censusin e referendumit të të anketuarve. Anketa është zbatuar në gjuhën shqipe dhe maqedonase.
Anketa e plotë dhe analiza e të dhënave është publikuar sonte në “Top Tema në Vasha Strana” në Tellma.

Marketing