Anulohet vizita e Kouchnerit në Kosovë

French doctor and politician Bernard Kouchner leaves a mass for late French business magnate, actor and politician Bernard Tapie, at the Saint-Germain-des-Pres church in Paris on October 6, 2021. - Bernard Tapie, the French business magnate, actor and politician whose swashbuckling career earned him millions of fans despite a series of legal convictions, died aged 78 on October 3, 2021, after a four-year fight with stomach cancer. (Photo by Alain JOCARD / AFP) FRANCE-MEMORIAL-TAPIE

Vizita e ish-përfaqësuesit të lartë të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së në Kosovë, Bernard Kouchner në Kosovë është anuluar.

Marketing

“Ju njoftojmë se vizita e Dr. Bernard Kouchner në Kosovë, dhe të gjitha ngjarjet e planifikuara për datën 11 qershor 2024 janë anuluar. Vizita është anuluar për shkak të çështjeve logjistike të ndërlidhura me Dr. Kouchner. Posa të ricaktohet data e vizitës do t’ju informojmë në kohë. Ju falenderojmë për mirëkuptimin dhe bashkëpunimin tuaj”, thuhej në njoftimin e zyrës për komunikim në Komunën e Prishtinës.

Kouchneri pritej ta vizitonte Kosovën të martën dhe të mërkurën.

Ambasada e Francës kishte njoftuar se Kouchner do të pritet nga presidentja Vjosa Osmani dhe kryeministri Albin Kurti.

Atij do t’i dorëzohej “Çelësi i Qytetit” nga kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ndërsa do të zbulohet edhe një pllakë e një rruge të emërtuar me emrin e tij në “Rrugën B”.

Më 12 qershor Kouchneri pritej t’i drejtohet Kuvendit të Kosovës në një seancë solemne.

Kouchner ishte Përfaqësues i Lartë i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së në Kosovë nga viti 1999 deri në vitin 2001 dhe ish-ministër i Punëve të Jashtme të Francës, do të vizitojë Kosovën më 11 dhe 12 qershor 2024.