Ballkani Perëndimor në fokusin e takimit joformal të shefave të diplomacisë së BE-së

Sot dhe nesër në kryeqytetin e Austrisë në Vjenë ministrat e punëve të jashtme të BE-së në takim joformal do ta rishikojnë dhe situatën në Ballkanin Perëndimor në fokus të zgjerimit.

Marketing

Takime të këtilla që mbahen çdo dy vjet, siç theksojnë nga Brukseli, japin mundësi që në mënyrë joformale të bisedohet për çështje të rëndësishme.

Në takimet joformale do të marrin pjesë edhe përfaqësuesit e vendeve kandidate Shqipërisë, Maqedonisë, Serbisë, Malin e Zi, Turqisë, deklaron kryetari austriak në BE. Nikolla Dimitrov dhe Andrej Zhernovski nga Maqedonia do të duhet të flasin për të ardhmen e vendit në strukturat e BE-së dhe NATO-s.

Në takim do të marrin pjesë edhe kryetari i Komitetit për Punë të Jashtme të Parlamentit Evropian, David McAllister.

“Debati për Evropën juglindore do të jetë në fushën e zhvillimit për muajt e ardhshëm, me fokus të zgjerimit”, njofton kryetari austriak në BE.

Marketing