Betohet qeveria e re greke, ja kush do jetë ministër i Jashtëm

Betohet kabineti i ri qeveritar i Greqisë. Pas kryeministrit Kyriakos Mitsotakis, sot janë betuar të gjithë ministrat dhe menjëherë do të marrin detyrat. Ministër i Jashtëm i Greqisë do të jetë Nikos Dendias. Këtë post më herët e ka mbajtur Niko Kotzias dhe më pas Aleksis Tsipras.

Marketing

Niko Dendias do të jetë ministri, i cili pritet që të vijojë marrëveshjen mes Shqipërisë dhe Greqisë që u la në mes nga Niko Kotzias.

Lista e kabinetit qeverisës:

Kryeministër Kyriakos Mitsotakis

Zv.kryeministër Panagiotis Pikrammenos

Ministër shteti George Gerapetritis

Ministër i Financave Christos Staikouras

Ministër për Zhvillimin dhe Investimet Adonis Georgiadis

Ministër i Jashtëm Nikos Dendias

Ministër për Mbrojtjen e Qytetarëve Michalis Chrysochoidis

Ministër për Mbrojtjen Nikos Panagiotopoulos

Ministër për Edukimin dhe Çështjet Fetare Niki Kerameus

Ministër për Punën dhe Çështjet Sociale Yiannis Vroutsis

Ministër për Shëndetësinë Vassilis Kikilias

Ministër për Mjedisin dhe Energjinë Costis Hatzidakis

Ministër për Kulturën dhe Sportin Lina Mendoni

Ministër i Drejtësisë Costas Tsiaras

Ministër i Brendshëm Panagiotis Theodorikakos

Ministër për Politikat Digjitale Kyriakos Pierrakakis

Ministër për Infrastrukturën dhe Transportin Kostas A. Karamanlis

Ministër për Transportin e mallrave dhe Politikat e ishujve Yiannis Plakiotakis

Ministër i Zhvillimit Bujqësor dhe Ushqimit Makis Voridis

Ministër i Turizmit Haris Theocharis