Bitcoin rikthehet në vlerën 1 trilionëshe

Bitcoin është rikthyer me një rritje në 1 trilion dollarë.

Marketing

Vlera e kriptomonedhës më të njohur në botë është trefishuar në 52,000 dollarë që nga nëntori 2022. Ai vit u shënua nga shpërthimi i lartë i shkëmbimit të kriptove FTX, i cili shkaktoi kriza likuiditeti në disa firma më të vogla, raporton CNN,.

Pas fitimeve të bitcoin në vitin 2023, investitorët janë rikthyer në numër të madh gjatë javëve të fundit, duke e shtyrë aktivin e tregut të kapitalizmit mbi 1 trilion dollarë, për herë të parë që nga lulëzimi i tij në 2021, bazuar në të dhënat nga CoinMarketCap.

Për dallim me monedhat tradicionale, oferta e bitcoin është e kufizuar dhe pritet të arrijë kulmin në vitin 2140, sipas faqes së internetit të gjurmimit të çmimeve për kriptovalutat.