Ballina Aktuale Burri kishte dhimbje të tmerrshme stomaku, mjekët nuk u besojnë syve nga...

Burri kishte dhimbje të tmerrshme stomaku, mjekët nuk u besojnë syve nga ajo që zbulojnë

Një burrë i cili vuante nga dhimbja e vazhdueshme e stomakut, zbuloi se e gjitha i vinte nga një çakmak që e kishte gëlltitur padashje.

Marketing

Ai shkoi në spital në gusht 2016 duke u ankuar për dhimbje të tmerrshme stomaku dhe vjellje, sipas një raporti mbi rastin, i cili u botua tani së fundmi.

Rasti i përket një burri amerikan 49-vjeçar dhe ka marrë vëmendjen e mjekësisë për shkak se është i rrallë.

Në spital, testet e tij të gjakut dhe urinës dolën normale, por një rreze X zbuloi një trup të huaj që ngjan me një çakmak të cigareve që shfaqej brenda stomakut.

Çakmaku ishte në një pozicion të përmbysur dhe rridhte lëngje si kimikatet toksike, të cilat kishin shkaktuar zhvillimin e një “ulçere gastrike”, e cila ishte 5 mm në diametër në pikën më të gjerë.

Raporti shpjegon:

Çakmakët e cigareve paraqesin një problem të veçantë, duke qenë se jo vetëm forma e tyre është penguese për trupin e njeriut, por rrjedhja e përmbajtjes së çakmakut mund të jetë katastrofike. Substancat e dëmshme që përmban lëngu i çakmakut përfshijnë benzenin, butanin, heksaminën, lacolenen, naftën dhe propanin.”

Raporti shpjegon se çakmaku u hoq me sukses nga endoskopia fleksible, duke përdorur një kurth politeometrik.

Burri pastaj mori mjekim për tetë javë dhe ulçera e tij u shërua brenda dy muajsh.

Nuk dihet se sa e zakonshme është gëlltitja e një objekti të tillë, por raporti thotë se ka vetëm dy raste të tjera që janë dokumentuar, të dyja ishin në vende të tjera dhe çuan në ngatërrim të zorrëve.

Exit mobile version