Çfarë kanë të përbashkët njerëzit e lumtur

Kërkimet për lumturinë janë të shumta, nga mësimet prej njerëzve më të lumtur në botë, te hulumtimi i zonave blu të lumturisë.

Marketing

Por, Dan Witters, drejtor kërkimor në “Gallup National Health and Well-Being” thotë se ka bërë shumë studime për të kuptuar se cilat janë shenjat dalluese që bashkojnë njerëzit e lumtur në çdo cep të botës. Sipas Dan, lumturia del nga një grup faktorësh që lidhen me stilin e jetesës, zakonet dhe përditshmërinë.

Nëse edhe ju keni këto 15 pika të përbashkëta me njerëzit e lumtur, me siguri jeni një prej këtyre të fundit.

Menaxhoni mirë financat dhe jetoni sipas mundësive tuaja. Keni mjaftueshëm para për të bërë gjithçka që doni

Ju vendosni qëllime vazhdimisht dhe i arrini ato

Gjithmonë gjeni kohë për udhëtime apo pushime me familjen dhe miqtë

Përdorni forcat tuaja për të bërë atë që dini të bëni më mirë çdo ditë

Ndiheni të sigurt në komunitetin tuaj

Mësoni diçka të re ose interesante çdo ditë

Ju keni dikë në jetën tuaj që ju inkurajon të jeni i/e shëndetshme

Ushqeheni mirë çdo ditë

Konsumoni pesë racione me fruta dhe perime të paktën katër herë në javë

Ju shkoni te dentisti të paktën një herë në vit

Në 12 muajt e fundit, keni marrë nisma për të përmirësuar apo investuar në zonën ku jetoni

Nuk pini duhan

Keni peshë normale dhe metabolizëm të mirë

Ushtroheni të paktën 30 minuta tre herë në javë

Jeni aktivë dhe produktivë çdo ditë.