Çfarë përfshihet në propozimin për armëpushim të pranuar nga Hamasi

Propozimi për armëpushimin e Gazës, të cilit Hamasi i ka thënë po, është një marrëveshje trefazore , secila prej 42 ditësh, tha zëvendëskryetari i grupit islamik palestinez në Gaza, Khalil al-Haya, për rrjetin televiziv të Katarit Al Jazeera.

Marketing

Në veçanti, sipas Reuters:

Faza e parë

– Periudha 42-ditore e armëpushimit.

– Hamasi liron 33 pengje izraelite në këmbim të Izraelit që liron palestinezët nga burgjet izraelite.

– Izraeli tërheq pjesërisht trupat e tij nga Gaza dhe lejon lëvizjen e lirë të palestinezëve nga Gaza jugore në veri.

Faza e dytë

– Një tjetër periudhë 42-ditore që përfshin një marrëveshje për të rivendosur “qetësinë e qëndrueshme” në Gaza.

– Tërheqja e plotë e shumicës së trupave izraelite nga Gaza.

– Hamasi liron rezervistët izraelitë dhe disa ushtarë në këmbim të Izraelit që liron palestinezët nga burgu.

Faza e tretë

– Fillimi i zbatimit të rindërtimit sipas planit të mbikëqyrur nga Katari, Egjipti dhe Kombet e Bashkuara.

– Përfundimi i bllokadës së plotë të Rripit të Gazës.

Vihet re se këshilli i luftës i Izraelit ka vendosur njëzëri se operacioni Rafah do të vazhdojë të ushtrojë presion ushtarak ndaj Hamasit për të çuar përpara lirimin e pengjeve tona dhe objektivat e tjera të luftës, tha në një deklaratë zyra e kryeministrit izraelit Benjamin Netanyahu , pas “po”-së së Hamasit për një armëpushim.

Në të njëjtën kohë, nënvizohet se propozimi i Hamasit është “larg” nga kërkesat e Izraelit, por Izraeli do të dërgojë një delegacion për ta diskutuar.

Marketing