Cikloni Fani, zbrazen fshatrat para se stuhia të godasë

Mijëra njerëz po evakuohen nga fshatrat përgjatë bregdetit lindor të Indisë përpara një cikloni të ashpër.

Marketing

Cikloni Fani po shkon drejt shtetit të Orisës me shpejtësi të erës që tejkalon 200 km / h dhe pritet të godasë të premten.

Zyrtarët kanë mbyllur operacionet në dy portet kryesore në bregun lindor, dhe mijëra punonjës të ekipeve të shpëtimit po ndihmojnë njerëzit të largohen nga zonat e ulëta.

Shtetet e Andhra Pradesh dhe Tamil Nadu janë gjithashtu në gatishmëri të lartë.

Cikloni është duke lëvizur drejt Gjirit të Bengalit, në lindje të Andhra Pradesh.

Drejtori i qendrës meteorologjike në kryeqytetin e Orissa, Bhubaneshëar, tha se të paktën 11 rrethe do të goditeshin dhe këshilloi njerëzit të qëndrojnë brenda.

Autoriteti Kombëtar i Menaxhimit të Fatkeqësive në Indi ka paralajmëruar gjithashtu njerëzit përgjatë pjesës tjetër të bregut lindor, sidomos peshkatarët, që të mos shkojnë në det sepse kushtet janë “fenomenale” .

Agjencia tha se “shkatërrimi total i shtëpive të thata” ishte e mundshme, si dhe një”dëmtim i gjerë” ndaj strukturave të tjera.