CNN: Mbi 300 “priftërinj grabitqarë” kanë abuzuar seksualisht me mbi 1000 fëmijë

Një raport i ri i jurisë në Pensilvani thotë se dokumentet e brendshme të gjashtë dioqezave katolike në Pensilvani tregojnë se më shumë se 300 “priftërinj grabitqarë” janë akuzuar për abuzim seksual me më shumë se 1,000 viktima fëmijë

Marketing

“Ne besojmë se numri i vërtetë i fëmijëve, të dhënat e të cilëve janë humbur apo që kanë frikë të dalin përpara, është në mijëra”, thotë raporti i jurisë së madhe.

“Priftërinjtë ishin duke përdhunuar djemtë dhe vajzat e vogla, dhe ‘burrat e Zotit’ që ishin përgjegjës për ta, jo vetëm që nuk bënë asgjë, por i fshehën të gjitha. Disa të përmendura në këtë raport, janë promovuar. Deri në ato ndryshime, mendojmë se është shumë herët ta mbyllim librin mbi skandalin seksual të Kishës Katolike “.

Raporti i gjatë, i publikuar të martën pasdite, heton abuzimin seksual të klerit në gjashtë dioqeza që datojnë që nga viti 1947. Dy dioqezat e tjera të Pensilvanisë, Filadelfia dhe Altoona-Johnstown, ishin lëndë e raporteve të mëparshme të jurisë, të cilat gjetën informacion të ngjashëm të dëmtuar rreth klerit dhe peshkopëve në ato dioqeza.
Ka pasur raporte të tjera rreth abuzimit seksual të fëmijëve brenda Kishës Katolike, por kurrë në këtë shkallë”, shkruhet në raportin e së martës.

Marketing