Demokracia e Re kërkon përgjigje nga qeveria greke

Duke u thirrur në deklaratat e djeshme të kryeministrit Zoaran Zaev në konferencë shtypi, Demokracia e Re kërkon nga qeveria greke të përgjigjet nëse Cipras a e ka pranuar njohjen e gjuhës maqedonase dhe identitetin maqedonase, a janë tërhequr nga pozicionet e nacionale për emrin erga omnes dhe nëse më është angazhuar që të lejoj integrimin e Maqedonisë në NATO, “pa u tërhequr nga Kushtetuta dhe të gjitha pohimet e papranueshme irredentiste.

Marketing

Kabineti i Qeverisë greke i është përgjigjur opozitës duke thënë se me Maqedoninë ende nuk ka marrëveshje për emrin. Sipas tyre e vetmja gjë që është arritur është nga Patriarka Ekumenike në lidhje me emrin e kishës maqedonase.

“E vetmja gjë që ekziston deri më tani është vendimi i Sinodit Botëror të Patriarkanës Ekumenike që sillet si duhet për të plotësuar kërkesa e kryeministrit të IRJM-së për shlyerjen e termit “Maqedonia” nga emri i kishës të fqinjëve tanë”, thuhet në deklaratë.

Nga kabineti i kryeministrit Cipras thanë se Demokracia e Re nuk duhet të shpejtojë sepse deri në këto momente nuk ka kurrfarë marrëveshje duke përsëritur qëndrimet e qeveris greke.

 

Marketing