Dënime me kusht për pjesëmarrësit në ngjarjet në M-NAV, Prokuroria e ka rikualifikuar lëndën kundër tyre

Prokuroria njofton se Gjykata Penale ka shqiptuar dënime me kusht për 7 pjesëmarrësit në ngjarjet në M-NAV, duke sqaruar se në bazë të provave që kanë marrë nga Eurocontrol, e kanë rikualifikuar veprën penale.

Marketing

Kështu, grupi i zyrtarit të BDI-së Bekim Neziri, në vend të veprës “rrezikim i komunikacionit ajror” është akuzuar për veprën “pengimi i zyrtarit në kryerjen e veprës zyrtare”, pas çka u pajtuan edhe të akuzuarit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ata u deklaruan fajtorë dhe morën dënime me kusht. Gjashtë prej tyre kanë marrë dënim me burg prej gjashtë muajsh, i cili nuk do të zbatohet nëse nuk kryejnë vepër të re penale brenda një viti e gjashtë muajve. Në mesin e tyre është edhe Bekim Neziri, kryetar i degës së BDI-së në Çair, i cili punon në Kontrollin e Trafikut Ajror.

Njëri prej pjesëmarrësve ka marrë dënim me kusht me mbikëqyrje mbrojtëse, pra dënim me dy vjet burg, i cili nuk do të zbatohet nëse nuk kryen një vepër të re brenda pesë viteve pas plotfuqishmërisë së aktgjykimit.

Ndryshe, nëse të akuzuarit për ngjarjet në M-NAV do të ndiqeshin penalisht për rrezikim të sigurisë së trafikut ajror, dënimet do të ishin minimalisht me dhjetë vjet burg.

Incidenti ndodhi në fillim të janarit kur një kontrollor i trafikut ajror u sulmua nga një grup që hyri në ndërtesën M-NAV. Ngjarja ka ndodhur në afërsi të kullës së fluturimit nga ku drejtohet trafiku ajror.

Marketing