Dënimi me burg për Gruevskin mund të hiqet, aktvendimi në duart e Vangellovskit, për rastin “Tanku”

Ish-Kryeministri azilant Nikolla Gruevski së shpejti mund të shpëtojë nga dënimi me burg në rastin e PSP-së “Tanku”, pasi që lënda është dorëzuar në gjykatën Supreme, me çka Gruevski kishte parastruar ankesë për shqyrtim të jashtëzakonshëm të aktvendimit.

Marketing

Kjo do të thotë se Këshilli Penal i gjykatës Supreme, në kryem me Jovo Vangelovskin, mundet që të vendos që të ndërpresë aktvendimin dhe rastin ta rikthejë nga fillimi, me çka nënkuptohet lirim nga aktvendimi për Gruevskin, sepse rasti për të cilën ndiqet do të vjetërsohet.

Rasti “Tanku” me muaj nuk kishte arritur në gjykatën Supreme, sepse i njëjti ishte në gjykatën e Apelit, me çka priteshe për vendim pas ankesës të të akuzuarës Gordana Jankullovska.