Ballina Aktuale Dhimbja e muskujve pas ushtrimeve: Çka duhet të bëni?

Dhimbja e muskujve pas ushtrimeve: Çka duhet të bëni?

Përfshirja e një aktiviteti të mirë fizik në rutinën tuaj të përditshme është padyshim një mënyrë e shëndetshme për t’u kujdesur për trupin tuaj. Por kur ju filloni të bëni një formë ushtrimi që nuk keni bërë më parë, mund të rezultojë në muskuj të lënduar. Ndërsa ka një mit që hidhërimi i muskujve është një shenjë e një stërvitjeje të madhe, ajo në të vërtetë mund të çojë në një ndjesi djegieje në trup dhe t’ju bëjë të ndiheni të lodhur për pjesën tjetër të ditës.
Meqë muskujt kalojnë shumë stres, kjo mund të çojë në lot të vegjël ose mikro-lot në fibrat e muskujve, të cilat mund të çojnë në vonesa të fillim formimit të muskujve (DOMS).

Marketing

Rritja graduale e dhimbjes që ndodh në mes 24 deri në 48 orë pas ushtrimit quhet DOMS. Kjo dhimbje mund të qëndrojë për dy deri në tre ditë dhe mund të çojë në ënjtje dhe ngurtësi në nyje gjithashtu.

Për të shmangur probleme të tilla, këtu janë pesë këshilla për të ndjekur që do të ndihmojnë në frenimin e muskujve të lënduar:

Shtrini muskujt tuaj
Shtrirja e muskujve është e rëndësishme për të lehtësuar lëndimin pas stërvitjeve. Zgjatja siguron lëvizshmëri dhe ju lehtëson dhimbjen.

Apliko ngrohje
Kur e aplikoni nxehtësinë në zonën e prekur, kjo do të ndihmojë në relaksimin e muskujve tuaj të shtrënguar. Ajo çon në qarkullimin më të mirë të gjakut dhe parandalon ndërtimin e mbeturinave të acidit laktik, duke shmangur inflamimin.

Hani siç duhet dhe qëndroni të hidratuar
Ushqyerja me ushtime të pasura me proteina ndihmon në rikuperimin e dhimbjes të muskujve. Gjithashtu, shtoni ushqime omega-3 si salmon dhe avogado në dietën tuaj pasi ndihmon në reduktimin e inflamacionit. Dehidratimi më tej rrit dhimbjen. Prandaj, pini shumë ujë sepse ndihmon gjithashtu në lirimin e toksinave nga trupi dhe i bën muskujt fleksibël.

Përdorni rollers shkumë
Përdorimi i rollers shkumë ndihmon zgjatjen e indeve të muskujve dhe rrit qarkullimin e gjakut që ndihmon në shërimin e shpejtë të dhimbje të muskujve.

Masazhoni
Masazha ndihmon në thyerjen e acidit laktik, i cili është një nga arsyet kryesore për dhimbje të muskujve. Ju mund të vetë-masazhoni ose të merrni ndihmën e një terapisti masazh. Terapia e masazhit ndihmon në zbutjen e muskujve dhe inflamimin e shërimit.

Marketing
Exit mobile version