Dhimbja e shpinës, kur duhet të shkoni urgjent te mjeku

Dhimbja në shpinë zakonisht nuk është kusht rreth së cilit duhet të shqetësohemi, sipas mjekëve amerikanë.

Marketing

Ky lloj i dhimbjes është jashtëzakonisht i zakonshëm dhe prek rreth një në tetë njerëz, por mjekët thonë se 80 deri 90 për qind e dhimbjes në shpinë është e padëmshme.

Megjithatë, ka situata ku, për shkak të kësaj simptome, duhet të kërkohet ndihma e mjekut.

Humbja e kontrollit të urinimit

Nëse keni dhimbje në shpinë dhe paaftësi për të kontrolluar urinimin tuaj, kjo është një shenjë që duhet të kërkoni ndihmë profesionale. Zakonisht kjo është një hernia diskus që shtyp nervat përreth.

Reflektimi në qafë

Shumë njerëz që përjetojnë dhimbje të sipërme të shpinës ndjejnë se kjo dhimbje është në shpinë, por në të vërtetë vjen nga qafa. Nëse ju ndjeni këtë dhimbje, e cila është e lidhur me ndjesi shpimi gjilpërash ose dobësi në duar, mund të jetë një shenjë se diçka po ndodh në palcën kurrizore, dhe duhet sa më shpejt vizita te mjeku.

Dhimbje në këmbë

Ndjesi shpimi gjilpërash ose dobësisë së këmbëve është një tjetër tregues se bëhet fjalë për pleksus nervor. Kjo mund të shkaktohet nga dëmtimi i kockave, hernia diskus dhe stenozë – ngushtimi i kanalit kurrizor.

Ethe

Nëse zbuloni se dhimbja e shpinës ndodh së bashku me ethe, kjo mund të jetë një shenjë e infeksionit. Më shumë gjasa pasojë e kësaj situate është abscesi epidural, përkatësisht akumulimi i qelbit, i cili ndikon në tru ose palcën kurrizore.