Dobitë e “mbretëreshës së vjeshtës”

Molla përmban 40 % vitaminë C, A, E, B1, B2, B6 dhe beta karoten. Ajo përmban minerale të kaliumit, kalciumit, fosforit dhe hekurit.

Marketing

Është e pasur me polifenole – komponimet e bimëve që kanë një aktivitet të fortë antioksidues. Dihet se një mollë e përditshme kontribuon në shëndetin e përgjithshëm.

Molla zakonisht hahet e papërpunuar, por është gjithashtu e pjekur, e tharë, përpunuar në lëngje, marmelate. Mesatarisht, uji përbën 82 për qind të peshës së mollës, karbohidratet kanë rreth 12 për qind, yndyrat dhe proteina së bashku rreth një për qind, dhe celuloza rreth një për qind. Molla gjithashtu përmban sheqer, acide organike, në sasi shumë të vogla të të gjitha aminoacideve thelbësore dhe jo-esenciale. Është e pasur me fibra dhe ka një efekt pozitiv në metabolizmin, veçanërisht kur kombinohen me drithëra.
Mollët janë të dobishme kundër diarresë, për përmirësimin e sistemit të tretjes dhe problemeve me lukth.

Marketing