Donald Trump përdor veton e tij kundër Senatit

Presidenti amerikan, Donald Trump ka përdorur veton e tij për të bllokuar një projekt-ligj që do ta kishte parandaluar atë ta ndërtoj një muri në kufirin me Meksikën.

Marketing

“Sot unë po vë veton ndaj kësaj rezolute. Kongresi ka liri ta kalojë këtë rezolutë dhe unë kam për detyrë ta vë vetën” tha Trump.

Trump e quajti këtë projekt-ligj të pamatur. Presidenti amerikan për të arritur qëllimin e tij ka paralajmërua se do të shpallë emërgjencë kombëtare.