Drejtori i sigurisë dhe kundërzbulimit Goran Nikolovski : Referendumi kërcënohet vetëm përmes rrjeteve sociale

Një javë para referendumit, drejtori i Drejtori i sigurisë dhe kundërzbulimit (DSK) Goran Nikolovski thotë se ekziston kërcënim direkt ndaj sigurisë së Republikë së Maqedonisë.

Marketing

“Qytetarët mund të jenë të qetë, gjithë kjo shkon në një sferë tjetër, në interesat e mëdha gjeostrategjike, ku Maqedonia duhet t’i ndjek vetëm interesat e saja”, deklaroi Nikollovski.

Ai beson se fushata negative që lidhet me Rusinë nuk është e kohëve të fundit, por ka vazhduar prej vitesh.

“Diku deri në vitin 2008 Rusia nuk kishte asgjë kundër anëtarësimit të Maqedonisë në NATO dhe BE. Pastaj ndryshuan qëndrimet, duke filluar nga deklaratat e Lavrov, ku thotë se nuk janë kundër anëtarësimit në BE, por janë kundër anëtarësimit në NATO-s, deklaron Nikollovski.

Sipas tij, Rusia natyrisht që ka ndikim, por si dhe sa është e organizuar hetimi aktual. Siç sqaron ai, në botën moderne lufta është drejtuar me revolver, kështu që ne të betohemi mbi to, por forcat globale e udhëheqin atë përmes ekranit me prekje.

“Çfarë shohim në terren në Maqedoni? Sigurisht, ne shohim një shfaqje të organizuar të rrjeteve sociale, e cila ka për qëllim zvogëlimin e pjesëmarrjes së referendumit, dështimin e referendumit, diçka që do të shkaktonte më tej një seri ngjarjesh. Para së gjithash, lajme të rreme ose gjysmë të vërteta, thotë Nikollovski.

Ai tha se situata në Maqedoni ka qenë e qartë që nga viti 1993, atëherë kur Kuvendi miratoi qëllim strategjike të shtet, duke përfshirë integrimin në NATO, përkrahur nga 80% e qytetarëve, ndërsa, sipas tij, 25 vite më vonë, sondazhet e fundit tregojnë përafërsisht të njëjtën shifër.

Marketing