Ballina Aktuale Dy momentet kulminante të Vokrrit jashtë fushës së futbollit – Kosova në...

Dy momentet kulminante të Vokrrit jashtë fushës së futbollit – Kosova në UEFA dhe FIFA

Fadil Vokrri, me punën e tij si shef i Federatës Kosovare të Futbollit bëri realitet ëndrrën për anëtarësimin e përfaqësueses së Kosovës në UEFA dhe FIFA.
Izolimit 25 vjeçar të futbollit kosovarë i kishte ardhur fundi me 3 maj të vitit 2016, në Budapest.

Marketing

28 vende anëtarëve të Federatës Evropiane të Futbollit votuan pro anëtarësimit të Kosovës, 24 kundër ndërsa dy tjera abstenuan.

“Krejt federatat janë pranuar përveç futbollit. 60 përqind e popullit tonë është më e re se 16 vjet. Unë nënshkrua marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë sipas saj anëtarësimi i Kosovës nuk pengon. Ju lus që të votoni për anëtarësimin tonë për shkak të rinisë sonë”, u kishte bërë thirrje Vokrri kolegëve të tij para votimit që e beri Kosovën anëtaren e 55’të në UEFA.

Exit mobile version