Dy protesta të reja në Greqi, kundër emrit “Maqedonia”

Organizata greke janë duke u përgatitur për protesta tjera në Athinë e Selanik, në javën e parë të muajit qershor.

Marketing

Këto protesta organizohen në mbrojte të termit “Maqedonia”, që të mos përfshihet në zgjidhjen e mundshme të çështjes së emrit të Maqedonisë.

Protesta do të organizohen nga një Komitet i mbrojtjes për Helenizim të Maqedonisë, në bashkëpunim me Asociacionet Pan-Maqedonase.

Organizatorët dëshirojnë t’i tregojnë Qeverisë greke se popullsia “ka marrë vendim për emrin Maqedonia dhe ky vendim duhet zbatuar”.