Edi Rama: Është momenti për ta dënuar terrorin që ndodhi në Kosovë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka deklaruar se Shqipëria për herë të parë nuk linjëzohet me deklaratën e Bashkimit Evropian të 18 shtatorit mbi dialogun Kosovë -Serbi. Rama tha se ajo deklaratë nuk përmban një reagim mbi sulmin në Veri të Kosovës ku u vra një polic.

Marketing

“Ky qëndrim lidhet me faktin se deklarata e BE është një deklaratë që përfaqëson se çfarë detyrimesh ka Kosova ne raport me dialogun por ka një problem qe si përgjigjët realitetit te ditëve te fundit. E kemi te pamundur ti bashkohemi pa pare një reagim për ngjarjen e ditëve te fundit ku është vrare një efektiv i Kosovës nga një grup kriminal qe donte te ushtronte terror ne veri e pasuar me shpalljen e një dite zie ne Beograd”.

“Kjo është e papranueshme, madje e dënueshme. Është jo Evropiane dhe sinjali me i keq qe Serbia mund te jepte ne këtë moment për të gjithë rajonin dhe Evropën. Alarmi ne nivele te larta. Duhen përdorur te gjithë instrumentet për ti kthyer mesazhin e duhur këtij mesazhi te papranueshem qe vjen nga shpallja e ditës se zisë në Beograd. Deri ne momentin qe s’do kete nje deklarate te dyte te BE mbi situaten e fundit, ne nuk do linjezohemi me deklaratën. Ky është momenti për të dënuar atë qe ka ndodhur ne veri te Kosovës” tha Edi Rama.