Elezi: 135 projekte janë realizuar përmes IPA fondeve

135 projekte me gjithësej vlerë prej 1.3 miliard denarë në mjediset rurale në 78 komuna janë realizuar përmes projektit MSIP me grant IPA për infrastrukturën rurale, kështu thekson zëvendësministrja e financave Shiret Elezi e cila edhe nga afër ka ndjekur një pjesë të madhe të realizimit të këtyre projekteve, njofton Zhurnal.mk.

Marketing

Sipas saj, mjetet janë siguruar nga MSIP Projekti për përmirësimin e shërbimeve komunale që financohet kryesisht nga banka botërore dhe Bashkimi Europian në bashkëpunim me Ministrinë e financave kofinancim nga buxheti i shtetit.

Elezi thekson se këto projekte shfrytëzohen me sukses nga të gjitha komunat në vend derisa shërbimet dhe të mirat pas realizimit të këtyre projekteve i shfrytëzojnë qytetarët e vendit, derisa për realizimin e gjithë këtyre projekteve ajo shprehet falenderuese ndaj Bashkimit Europian, vlerëson mes tjerave zëvendësministrja Elezi.