Ballina Aktuale ‘Emri’, Zaev: Jam i gatshëm të tregoj lidership

‘Emri’, Zaev: Jam i gatshëm të tregoj lidership

Opinioni vendas dhe ai grek është në pritje të telefonatës historike mes kryeministri, Zoran Zaev, dhe atij grek, Aleksis Cipras, në të cilën pritet të deklarohet dakordimi për pakon e përgatitur nga shefat e diplomacive të dy vendeve përkatëse, me ndërmjetësim të negociatorit Nimic, si dhe të caktohet takimi tet-a-tet për firmosjen e marrëveshjes.

Marketing

Kryeministri Zaev tha se zgjidhja e kontestit është më afër se kurrë dhe se ai është i gatshëm që të dëshmojë lidership.

“Republika e Maqedonisë kurrë nuk ka qenë më afër gjetjes së një zgjidhjeje të dinjitetshme për kontestin me Republikën e Greqisë, zgjidhje e cila njëkohësisht do të ruajë dhe përforcojë identitetin tonë. Ekziston mundësia për një zgjidhje të tillë për të cilën fjalën e fundit do ta kenë qytetarët e Maqedonisë në referendum. Unë jam i gatshëm që për shtetin tonë sërish të tregoj lidership për të mirën e përbashkët të të gjithë qytetarëve”,- tha kryeministri, Zoran Zaev.

Exit mobile version