Erdogan e bën fluturimin e parë me aeroplan në aeroportin më të “çmendur” në botë

Presidenti i Turqisë, Recep Tayip Erdogan ka qenë personi i parë që flututuar në aeroportin e ri kolosal të Stambollit. Erdogan ishte i ulur afër pilotëve gjatë fluturimit në aeroportin me përmasa gjigante të Stambollit.

Marketing

Erdogan ka njoftuar se aeroporti do të hapet zyrtarisht me datë 29 tetor të këtij viti. Aeroplani turk presidencial TC-TUR u nis pas tubimit të zgjedhjeve të Erdoganit në krahinën juglindore të Gaziantep dhe bëri ulje historike në pistën e 3,750 metrave dhe 60 metra të gjerë.

Aeroporti ka marrë 42 muaj kohë për të përfunduar, do të shërbejë 90 milionë pasagjerë në vit, ndërsa do të akomodojë 3500 ngritje e ulje të aeroplanëve në vit.

Aeroporti ka 100.000 metra katrorë, hapësirë parkingu prej 25 mijë metrash, 143 shtëpi akomodimi, sistem bagazhi prej 42 kilometrash ndërsa ka kapacitet ngarkesash për 5,5 milionë tonë mallra.
Besoni apo jo, ky aeroport do të krijojë më shumë se 225,000 vende pune.