Ethet e dialogut

Dy kryenegociatorët e dialogut Kosovë – Serbi, Hashim Thaçi dhe Aleksandër Vuçiq, kanë paralajmëruar së fundmi se ky proces do të përmbyllet me kompromise mes të dyja vendeve.

Marketing

Përderisa Thaçi ka deklaruar se asnjëra palë nuk do të jetë fituese 100 për qind, Vuçiq ka thënë se mund të arrihen kompromise, qofshin ato edhe të dhimbshme.
Megjithëkëtë, njohësit e çështjeve politike konsiderojnë se nuk përjashtohet mundësia që Kosova të dëmtohet sërish në këtë proces, pikërisht në fazën përmbyllëse e cila pritet të nisë së shpejti, shkruan “Zëri”.

Sipas tyre, gjatë fazës finale të negociatave me Serbinë mund të arrihen kompromise edhe nëse ato nuk janë në favor të Kosovës.

Në anën tjetër, përderisa përfaqësuesit e pozitës konsiderojnë se nuk do të ndodhë një gjë e tillë, deputetët e opozitës thonë se fakti që presidenti i Kosovës flet për kompromise të dhimbshme tregon më së miri për një proces të menaxhuar keq nga ana e tij qysh nga fillimi..