Ballina Aktuale Eurodeputeti Flekenshtajn për vizitë në Maqedoni

Eurodeputeti Flekenshtajn për vizitë në Maqedoni

Debat me temë ”European Values for Macedonian Future“ do të mbahet sot në Shkup në organizim të fondacionit “Fridrih Ebert- Zyra në Shkup në kuadër të vizitës zyrtare të deputetit në Parlamentin Evropian, Knut Flekenshtajn.

Marketing

Në debat studentët dhe përfaqësuesit e Organizatava të të rinjve në Maqedoni do të kenë mundësi të ndajnë idetë dhe qëndrimet e tyre për ndikimin në proceset eurointegruese të vendit dhe respektimit të vlerave evropiane dhe të marrin përgjigje në pyetjet.

Në ç’mënyrë anëtarësimi në BE do të kontribuojë në avancimin e standardit jetësor të të rinjve në Maqedoni lidhur me arsimin, punësimin, kulturën, inkluzivitetin dhe pjesëmarrjen në proceset demokratike në nivel nacional dhe lokal? Sa pranimi i vlerave evropiane do të ndikojë në ndërtimin e shoqërisë inter-kulturore pa paragjykime dhe stereotipe në të cilën respektohen dallimet?

Siç ka lajmëruar organizatori, në debat do të ketë paraqitje ministri i Arsimit, Arbër Ademi

Marketing
Exit mobile version