Falimentoi prodhuesi gjerman i makinave elektrike Next.e.Go Mobile, investimi i planifikuar edhe në Maqedoni

Prodhuesi gjerman i makinave elektrike Next.e.Go Mobile përfundimisht falimentoi.

Marketing

Prodhuesi i makinave elektrike me bazë në Aachen duhej të paraqiste falimentimin në mars, por administruesi i falimentimit Klaus-Peter Krut ishte i bindur në atë kohë se kompania do të gjente investitorë dhe do të vazhdonte operacionet.

Tashmë është e qartë se ky plan nuk do të funksionojë.

Next.e.Go Mobile ka pushuar së funksionuari dhe rreth 200 punonjës të mbetur do të pushohen nga puna. Tani marrësi duhet të shesë asetet fikse të kompanisë për të paguar kërkesat.

Prodhuesi i makinave elektrike u themelua në vitin 2015 me shumë vëmendje mediatike. Ideja ishte t’i ofronte modelit të parë e.Go Life një alternativë të përballueshme për makinat elektrike të shtrenjta si Tesla.

Automjeti është prodhuar në seri nga viti 2019 deri në vitin 2022, shkruajnë mediat gjermane.

Megjithatë, kompania arriti të shiste vetëm rreth 1350 automjete përpara se të falimentonte.

Prodhuesi i makinave elektrike i mbijetoi falimentimit të parë në vitin 2020 falë investitorëve të rinj. Në atë kohë, shpresa të mëdha u vendosën në modelin e ri e.wave X, i cili thuhet se mori 11,000 para-porosi. Por vonesat në miratimet e BE-së çuan në probleme financiare dhe një tjetër falimentim, dhe tani është e qartë se asgjë nuk do të vijë nga qëllimet ambicioze të kompanisë së re.

Kompania “Next.e.Go Mobile” është e njohur në publikun në Maqedoni dhe me emrin e biznesmenit Lazim Destani, sidomos pas promovimit pompoz të një investimi në zonën ekonomike në Tetovë për prodhimin e këtyre makinave.

Ishte nënshkruar një kontratë, ka pasur edhe njoftim për mbështetjen e kompanisë nga qeveria e Maqedonisë së Veriut, ndonëse tashmë kishte shenja se planet e kompanisë nuk po shkonin ashtu siç duhej. Fatkeqësisht, fabrika në Tetovë nuk u ndërtua asnjëherë dhe as nuk filloi prodhimi./ Faktor.mk

Marketing