Fekalet derdhen direkt në liqen, ndalohet noti në plazhin e Ohrit

Prej ditës se djeshme në një nga plazhet e liqenit të Ohrit në Maqedoninë e Veriut është vendosur tabela e ndalimit të larjes në liqen. Shkak është bërë ndotja e liqenit nga ujërat e zeza.

Marketing

Pavarësisht paralajmërimeve, rekomandimeve nga UNESCO dhe afateve të përcaktuara për fillimin e zbatimit të masave të nevojshme, duket se komuna nuk ka ndërmarrë asnjë hap në këtë drejtim.

Siç raportojnë mediat vendase, ndalimi i notit në brigjet e Ohrit nis nga kështjella e Samuilit në plazhet e Partizanit.
Ky është vendbanimi Voska, zgjedhja e parë nga kalaja në Strugë. Në plazhin e vjetër të qytetit, tani plazhi Mizo, 200-300 turistë të huaj po largohen për shkak të ndalimit të notit.

Në vendpushimin Partizan, rreth 100 fëmijë janë larguar menjëherë.

Informacioni zyrtar lidhur me këtë çështje mungon. Ajo që thonë vendasit është se kolektori i ujërave të zeza nuk ka qenë në funksion dhe të gjitha ujërat e zeza janë derdhur direkt në liqen.

Qendra për Shëndetin Publik pas analizave të para të ujit urdhëroi menjëherë vendosjen e shenjave paralajmëruese.