Festivali Ditët e ëmbëla të Tetovës

Me 28 dhe 29 korrik, në qytetin e Tetovës, shoqata e bletarëve “Qyteti i bletëve” organizoi Festivalin e mjaltit nën moton “Ditët e ëmbëla të Tetovës” i cili ka për qëllim promovimin e bletarisë, traditën e gjatë në pridhimin e mjaltit dhe nus produkteve në fushën e Pollogut.

Marketing

Sekretari shtetërorë z. Çeliku theksoi se “Qeveria e Republikës së Maqedonisë, përmes Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, është e përkushtuar fuqimisht për zhvillimin e kësaj dege të rëndësishme, nëpërmjet Programeve për Mbështetje Financiare në Bujqësi, Programit për Zhvillim Rural dhe përmes Programit IPARD, të cilat direkt stimulojnë rritjen e familjeve të bletëve dhe kapacitetin e përgjithshëm të sektorit të bletarisë”. Në festival ishin prezent edhe përfaqësues nga Shqipëria, Kosova dhe Bosnja.