Filipçe: Nuk do të mbyllet Spitali i përgjithshëm në Koçan

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe e vizitoi spitalin e përgjithshëm me veprimtari të zgjeruar në Koçan. Në takimin me kolegjin e ekspertëve nga spitali, ai tha se ky spital nuk do të mbyllet dhe të njëjtat shërbime që janë dhënë deri më tani do të vazhdojnë t’u jepen pacientëve nga Koçani dhe zonat përreth, njoftojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

Marketing

“Ne u kritikuam për mbylljen e spitalit të përgjithshëm të Koçanit, por nuk është çështja e mbylljes, por një model për përparimin e tyre, ku për të njëjtat para nga Fondi do të kemi kushte më të mira për punën e punonjësve shëndetësorë dhe kushte më të mira për pacientët”, tha Filipçe në takimin e mbrëmshëm në spitalin e Koçanit.

Sipas tij, koncepti i rajonalizimit do të sjellë përfitime të mëdha për banorët, ndërsa spitali në Koçan do të bëhet një qendër amputimi rajonal, ku amputime do të bëhen për pacientët nga e gjithë vendi.

Ministri Filipçe theksoi se koncepti i partneritetit publiko-privat do të diskutohet me punonjësit dhe pas përfundimit të studimeve të fizibilitetit do të hapet një debat i gjerë publik. Aktivitetet do të mbeten, dhe partneri privat do të investonte në infrastrukturë.