Flamujt amerikanë ulen në gjysmë-shtizë

Presidenti amerikan, Donald Trump ka urdhëruar uljen e flamujve të Shteteve të Bashkuara në gjysmë-shtizë, në shenjë nderimi për pesë gazetarët e vrarë javën e kaluar në një gazetë në Merilland.

Marketing

Ai ka bërë këtë njoftim ditën e martë, një ditë pasi majori i Anapolisit, Gavin Buckley, ka thënë se Shtëpia e Bardhë ka kundërshtuar kërkesën e tij për uljen e flamujve.
Shtëpia e Bardhë ka thënë se presidenti ka vepruar në momentin që ka pranuar kërkesën e majorit Buckley.

Pesë punëtorë të gazetës Capital kanë vdekur të enjten e kaluar, si pasojë e të shtënave në Anapolis.
Në njoftimin e tij, Trump ka urdhëruar uljen e flamujeve në të gjitha ndërtesat, bazat ushtarake, anijet detare dhe ambasadat deri në fund të ditës së martë.

“Amerikanët në gjithë shtetin janë bashkuar për t’i bërë thirje Zotit që të jetë me viktimat dhe t’iu ndihmojë familjarëve dhe shokëve”.

Shtëpia e Bardhë ka thënë se presidenti nuk ka qenë më parë i njoftuar për kërkesën e majorit.
Një zëdhënëse e Anapolisit ka thënë më herët se majori ka qenë “jashtëzakonisht i dëshpëruar” që nuk është mirauar propozimi i tij.

Marketing