Gjashtë artikuj të cilët e ulin energjinë: Qe përse vazhdimisht jeni të lodhur!

Nëse zgjoheni të rraskapitur pa kurrfarë shkaku, me siguri hani ushqim të këtillë

Marketing

Lodhja dhe mungesa e energjisë, të cilën ndonjëherë e ndiejmë, jo vetëm kur bëjmë aktivitete të përditshme, por edhe derisa pushojmë, mund të na krijojnë probleme, ndërkaq shkaktarët janë të shumtë.

Si pasojë e gjendjes së tillë, pos tjerash, është edhe mënyra e ushqimit, edhe pse për këtë zakonisht nuk na shkon mendja.

Mirëpo, ekzistojnë artikuj të cilët, nëse i konsumojmë në sasi të mëdha, çojnë në ndjenjën e lodhjes dhe rraskapitjes së trupit.

Makaronat

Është e ditur që karbohidratet ngrenë energjinë, mirëpo karbohidratet e rafinuara munden edhe të shtojnë nivelin e sheqerit në gjak dhe të shkaktojnë rënie të insulinës. Ky është një ndër shkaqet përse ndonjëherë ndiejmë lodhje dhe dobësim pasi të kemi konsumuar sasi të mëdha makaronash.

Lëngu i portokallit

Shumica e lëngjeve nga portokalli përmbajnë shurup misri (i cili është plot fruktozë) dhe kanë sheqerna plotësues si edhe shije dhe ëmbëltues artificialë. Prandaj, më mirë hani portokall të freskët.

Jogurti

Jogurti i pastër dhe jogurti grek janë të mirë për shëndetin, mirëpo shumica e jogurtëve të tjerë jo. Në jogurtë ka shurup misri, ëmbëltues artificialë dhe kimikalie të tjera të cilat trupit tuaj nuk i janë të nevojshme.

Mishi i gjelit të detit

Mishi i gjeldetit përmban sedativ natyral, i cili quhet triptofan. Fjala është për amino-thartirën të cilën trupi e përdor në procesin e krijimit të vitaminës B3 dhe serotoninës, të cilat rregullojnë gjumin. Gjithashtu, për të iniciuar tretjen nevojitet shumë energji, prandaj trupi ynë e riorienton gjakun në sistemin e tretjes dhe kjo shkakton rraskapitje.

Buka e bardhë dhe pjekurinat

Qulli i rafinuar shton sheqerin në gjak, prandaj nëse hamë bukë të bardhë shpenzojmë energji. Prandaj, rekomandohet që ta zëvendësojmë me drithëra integrale të cilat janë të pasur me fibra.

Ushqimi i fërguar

Ushqimi i fërguar, siç janë pomfriti dhe mishi, kërkon punë më të sforcuar të tretjes për shkak të yndyrës që na lënë pa energji.