Gjendet kutia e zezë e aeroplanit të rrëzuar në Etiopi

Regjistruesit e fluturimit nga avioni i Airlines Ethiopian që u rrëzua të dielën janë gjetur nga hetuesit, thotë kompania ajrore.

Marketing

Kutia e zezë i gjetur nga vendi i rrëzimit janë regjistruesi i zërit të pilotit dhe regjistruesi digjital i të dhënave të fluturimi.

Boeing 737 Max-8 që ishte duke fluturuar nga Addis Ababa për në kryeqytetin Kenian, Nairobi, u rrëzua gjashtë minuta pas ngritjes, duke lënë të vdekur 157 vetë, të gjithë sa ishin në bord.

Viktimat ishin të 30 kombësive në bordin e fluturimit, duke përfshirë kenianët, kanadezët dhe britanikët.
a