Gjëra të cilat nuk i keni ditur më parë për ashensorët

Elisha Otis është shpikësja e ashensorit të sigurisë.
Zbulimin e ashensorit Otis e demonstroi në një panair në Nju Jork.

Marketing

Në vitin 1853 ajo shiti ashensorin e saj të parë.
Spanja ka sigurinë më të lartë të ashensorëve në botë, nga një deri në 50 persona.

Muzika e parë në ashensorë u instalua në vitin 1920 për t’i qetësuar pasagjerët të cilët vuajnë nga nervat.

Ndërmjet viteve 2002 dhe 2010 rreth 266 persona u lënduan në ashensor, ndërsa 4 të tjerë vdiqën.

Shkaqet e këtyre aksidenteve më së shpeshti ndodhin si pasojë e teknikës jo të mirë.

Marketing