Gjermania mund të bëhet partneri i Ukrainës në prodhimin e hidrogjenit

Gjermania po shqyrton mundësinë e zbatimit të përbashkët të projekteve të prodhimit dhe transportit të hidrogjenit me Ukrainën.

Marketing

Kjo u diskutua gjatë një takimi midis ministrit të Energjisë së Ukrainës, German Galushchenko dhe Sekretarit të Shtetit për Ekonominë, Financat dhe Çështjet Evropiane në Kancelarinë Federale Gjermane Jorg Kukies, raporton shërbimi për shtyp i Ministrisë.

“Ekziston një potencial i madh për bashkëpunim dypalësh në fushën e prodhimit dhe transportit të hidrogjenit. Gjermania po shqyrton projektet përkatëse, duke përfshirë modernizimin e mundshëm të sistemit të transmetimit të gazit ukrainas për transportin e hidrogjenit”, thuhet në deklaratë.

Gjatë takimit, palët theksuan gjithashtu rëndësinë e transformimit të gjelbër dhe heqjes së varësisë nga burimet energjetike ruse, si dhe diskutuan fushat e bashkëpunimit në rindërtimin e sektorit energjetik të Ukrainës.

Siç është raportuar, dy dokumente për bashkëpunimin energjetik Ukrainë-Gjermani janë nënshkruar së fundmi në kuadër të Dialogut të 9-të të Tranzicionit të Energjisë në Berlin me pjesëmarrjen e Ministrit të Energjisë së Ukrainës, German Galushchenko.

Në veçanti, Deklarata e Përbashkët për Bashkëpunimin Kuadër ndërmjet Ministrisë së Energjisë së Ukrainës dhe Shoqatës Gjermane të Biznesit Lindor dhe Memorandumit të Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit midis shoqatave të energjisë “të gjelbërta” të Ukrainës dhe Gjermanisë – Global 100% Re Ukraine dhe Gjermane Energjisë së Rinovueshme Federata (BEE – Bundesverband Erneuebare Energie e.V.) – u nënshkruan./ukrinform.net/