Gjorçev: Do të ketë përgjegjësi nëse preket muzeu i VMRO-së

Deputeti i VMRO-së, Vllatko Gjorçev, e ka paralajmëruar ministrin e kulturës, Asaf Ademi, që mos ta prek Muzeun e VMRO-së, pasi që u njoftua se muzeu do të riemërohet në mënyrë që të hiqet nga emri i tij sepse është në shenjë ndaj viktimave të komunizmit.

Marketing

Gjorçev e ka kërcënuar ministrin se do të ketë pasoja dhe përgjegjësi nëse muzeu preket nga ata, i cila tha se, është punë e shenjtë për popullin maqedonas.

“Ju keni përgjegjësi të veçantë për Muzeun e VMRO-së dhe viktimave të regjimit komunist. Asaf Ademi, mos e prekni atë që është e rëndësishme dhe e shenjtë për popullin maqedonas. Ju bëj thirrje, jeni shqiptar, nuk bëni diçka të rëndësishme për ne, që është nga gjyshërit tanë. Mos u fsheh prapa Komisionit. Nëse bëhet dëm, ju themi se do të ketë përgjegjësi, do të ketë kompensim për dëmet, konfiskimin e pronës, do të ketë përgjegjësi. Mos prekni në marrëdhëniet ndëretnike. Muzeu është një gjë e shenjtë për mijëra familje, për një popull të vetëm. Pyetja ime është nëse keni ndërmend të prekni Muzeun e Luftës Revolucionare Maqedonase. Ndërtoni tuajin, respektoni tuajin, por mos prekni atë që është e huaj”, i tha Gjorçev ministrit të kulturës.