Gjorge Ivanov, nën hetim të Prokurorisë Publike

Prokuroria Publike Themelore do të hetojë Presidentin Gjorge Ivanov për shkelje të Kushtetutës.

Marketing

Prokuroria Themelore Publike njofton se në bazë të dy padive anonime në lidhje me mos-dekretimin e Ligjit për gjuhët dhe Marrëveshjen e Prespës, vepron në procedure parahetimore, në drejtim të hetimit të të dhënave të shkruara në padi.

Më 17 janar të vitit 2018-të, Ivanov nuk e ka nënshkruar ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ivanov tha se ligji është “jo-ligjor dhe represiv dhe e favorizon vetëm gjuhën shqipe”. Më 26 qershor të vitit 2018-të, Ivanov nuk e nënshkroi ligjin për ratifikimin e Marrëveshjes për Emrin me Greqinë. Më 22 shtator të vitit 2018-të, përpara diasporës në SHBA deklaroi se më 30 shtator nuk do të dalë të votojë në referendum dhe nuk do të plotësojë fletëvotim. “Më 30 shtator nuk do të dalë në referendum të votojë.

Marketing