Ballina Aktuale Gratë rrezikohen më shumë nga kolapsi psikik në punë sesa burrat

Gratë rrezikohen më shumë nga kolapsi psikik në punë sesa burrat

Gratë janë më të prirura për kolaps psikik dhe fizik se sa burrat gjatë orarit të punës, thonë shkencëtarët.

Marketing

Ato kanë më pak shanse që t’u jepen pozita të pushtetit apo të kenë autoritet- duke i bërë ato të bëhen të zhgënjyera me zhgënjim, sipas hulumtimeve të reja.

Përtej lodhjes mendore, shpërthimi i punës mund të çojë në efekte fizike si pagjumësia dhe dhimbje koke dhe stresi i zgjatur ngre rreziqet e tyre për sëmundjet e zemrës.

Çështja e lodhjes në vendin e punës është debatuar për vite – por gjinia ka mbetur një vend i verbëruar.

Tani një studim i ri nga Universiteti i Montrealit ka gjetur një ndryshim dramatik në atë se si qëndron problemi tek burrat dhe gratë.

Exit mobile version