Grubi: Marrëveshja për emrin do të nënshkruhet së shpejti

Duke folur për çështjen e emrit, deputeti i BDI-së Artan Grubi tha se ditët janë në diskutim deri në nënshkrimin e Marrëveshjes për të kapërcyer mosmarrëveshjen për emrin. Grubi theksoi se si partia dhe si pjesë e qeverisë janë përfshirë plotësisht dhe madje ndihmuan në gjetjen e një zgjidhjeje të emrit në pjesën e përkthimit në dokumentet e udhëtimit të kombësisë së pjesëtarëve të bashkësive të tjera etnike në Republikën e Maqedonisë.

Marketing

Deputeti Grubi në emisionin “Vetëm e vërteta” tha se marrëveshja është plotësisht e garantuar gjuha maqedonase dhe identiteti dhe duhet të pritet njëri nga propozimet e ndërmjetësuesit Nimic, të cilat janë të pranueshme si Veriore, Epërme ose E Re ose ndonjë tjetër më kreativ. Në lidhje me kërkesën e liderit të Aleancës për Shqiptarët Ziadin Selës për duel televiziv me Ali Ahmetin, Grubi tha se nuk është adekuat për duel me Ali Ahmetin, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në lidhje me Ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe, Grubi nuk e hodhi mundësinë të pritet deri në zgjedhjen e kryetarit të ri të Republikës së Maqedonisë, deri në vitin e ardhshëm mirëpo edhe opsionet tjera janë në tavolinë.

Marketing