Harroni shpesh gjëra? Mos u shqetësoni është pozitive!

Një studim i fundit i realizuar në Universitetin e Kalifornisë ka zbuluar se të harrosh emra njerëzish apo detaje të tjera nga e shkuara nuk i bën keq trurit, prandaj askush nuk duhet të stresohet për këtë fakt.

Marketing

Në fakt të harrosh detaje të caktuara ndikon në përmirësimin e memories dhe në aftësinë për të mësuar informacione të reja. Gjithashtu ndikon në forcimin e lidhjes me të shkuarën, pasi mundohemi të përqendrohemi në një event të caktuar dhe ta kujtojmë atë. Çdo kujtim kalon nëpër të njëjtin proces, por ruajtja e tyre nuk është e lidhur vetëm me trurin, por edhe me faktorë të jashtëm emocional.

Marketing