Heike Mass: Ballkani jashtë BE-së me pasoja fatale

Gjermania mesa po duket është duke e marr në konsideratë që të mbështesë hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë.

Marketing

Ministri i Jashtëm gjerman Heike Mass gjatë një editoriali në “Atlantic Council’’ ka komentuar çështjet e zgjerimit të Bashkimit Europian, duke alarmuar për pasojat fatale që mund të ketë Ballkani perëndimor nëse nuk integrohen në BE.

Ai shprehet se është pro hapjes së negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë duke thënë: Pasoja fatale nëse e lëmë Ballkanin jashtë BE-s.

Gabim nëse BE nuk lejon zgjerimin me anëtarë të rinj. Shqipëria ka bërë progres të rëndësishëm në Reformën në Drejtësi. Shqipëria po ndërmerr një reformë ambicioze në drejtësi. Për Shqipërinë dhe Maqedoninë jam pro hapjes së negociatave. Çelja e negociatave duhet të shoqërohet me disa kushte. Nëse ndalojnë zgjerimin atëherë dëmtohen reformat në këto vende” – theksoi ministri gjerman