Holanda voton për rikthimin e vizave me Shqipërinë, por fjalën e fundit e thotë BE

Parlamenti i Holandës ka votuar pro propozimit për heqjen e vizave me Shqipërinë për shkak të kriminalitetit të shtuar.
5 parti politike në Holandë kërkuan në emër të grupit votimin për rikthimin e vizave për Shqipërinë. Partitë VVD, CDA, PVV, SP, CU kanë bërë bashkë 92 deputetë, nga 150, duke votuar kështu me shumicë votash kërkesën për heqje vizash për Shqipërinë.

Marketing

Por heqjen e vizave nga vendet Schengen nuk e vendos Parlamenti i Holandës, por ai i BE. 5 partitë në Holandë kërkojnë pezullimin e përkohshëm të vizave për shkak të kriminalitetit të shtuar.

Vlen të theksohet se Partia VVD, CDA dhe CU janë 3 nga 4 partitë të qeverisjes. Ministri i Jashtëm Holandez vjen nga Partia VVD, ndërsa Ministri Grapperhaus, i cili ishte në Shqipëri, vjen nga Partia CDA.

Qeveria Holandeze ka qenë jo në favor të rikthimit të vizave; në këtë moment, për shqiptaret. Këtë qëndrim e kanë shprehur dhe në Tiranë. Ata kanë kërkuar një bashkëpunim më të mirë dhe një shkëmbim më të mirë informacioni.Top ChannelHolanda voton për rikthimin e vizave me Shqipërinë. Por fjalën e fundit e thotë BE