Ja pse e qeshura është ilaçi më i mirë

Në axhendën për sot: përfitimet për shëndetin e zemrës nga të qeshurit. Rezulton se e gjithë “e qeshura është ilaçi më i mirë” nuk është shaka. Mësoni më shumë se si e qeshura mund të përmirësojë shëndetin e zemrës suaj, më poshtë.

Marketing

ÇFARË: Një e qeshur në ditë mund ta mbajë mjekun larg. E qeshura e përditshme është lidhur me prevalencë më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare.

PSE: Stresi bën që trupi ynë të lëshojë hormone që ngushtojnë enët e gjakut dhe rrisin presionin e gjakut. Presioni i lartë i gjakut është i lidhur me goditje në tru dhe sulm në zemër. E qeshura ndihmon në uljen e stresit. Përveç kësaj, e qeshura ndihmon në përmirësimin e qarkullimit të gjakut, zvogëlimin e inflamacionit, uljen e presionit të gjakut dhe rritjen e niveleve të kolesterolit “të mirë”.

SI? E qeshura:

Na jep endorfinë (shumë e detyrueshme shaka Legally Blonde). Këto ndihmojnë kundër efekteve negative të hormoneve të stresit, ulin presionin e gjakut dhe në përgjithësi reduktojnë stresin.
Lëshon një gaz të quajtur oksid nitrik, i cili mendohet se ndihmon në relaksimin e enëve të gjakut, rrit rrjedhjen e gjakut dhe redukton inflamacionin. Oksidi nitrik gjithashtu mund të ndihmojë në parandalimin e grumbullimit të kolesterolit.
Në thelb llogaritet si kardio, sepse rrit rrahjet e zemrës sonë dhe djeg rreth të njëjtën sasi kalori si ecja me një ritëm të ngadaltë deri në mesatar. Kjo gjithashtu ndihmon në përmirësimin e funksionit vaskular dhe qarkullimit, të cilat të dyja janë çelësi për një zemër të shëndetshme.