Jandreoski nuk pret tërheqje të “Viz er”-it nga tregu i Maqedonisë

Kompania ajrore me buxhet të ulët “Viz er” nuk do të tërhiqet nga tregu i Maqedonisë, ndërsa optimizmi i paralajmëruar i fluturimeve i këtij aviotransportuesi për Londër dhe Barcelonë është për shkaqe komerciale, konsideron drejtori i Agjencia për aviacion civil Goran Jandreoski.

Marketing

Në seancën e sotme të Komisionit për transport dhe lidhje, në të cilën është miratuar raporti për punësim i AAC për vitin e kaluar, pjesa më e madhe e debatit ishte fokusuar në paralajmërimin për anulim të fluturimeve, tenderit të shfuqizuar për subvencionim të linjave ajrore të lira dhe tenderit të ardhshëm për të cilin Qeveria mori urdhër të ri me kritere të ndryshuara.

“Viz er” nuk do të tërhiqet nga tregu i Maqedonisë dhe nuk ka paralajmërim të këtillë. Anulimi i fundit i fluturimeve për Londrën dhe Barcelonën është për shkaqe komerciale”, tha Jandreoski në përgjigjen e pyetjes së deputetit VMRO-DPMNE, Bllagoja Despotovski, i cili dërgoi kritika për anulim të fluturimeve.

Sipas Jandreoskit, linja për Londrën nuk do të pezullohet tërësisht siç është vendosur momentalisht në status kuo linja për Varshavën.

AAC momentalisht ka nevojë për 12 punësime nga fusha të ndryshme dhe se për këtë nevojitet mbështetja nga institucionet kompetente.

Marketing