Kacarska: Anëtarësimi në BE në vitin 2025 është i mundur

Nëse Maqedonia punon në zbatimin e reformave, për pesë vite do t’i plotësonte kriteret për anëtarësim në Bashkimin Evropian, thotë Simonida Kacarska nga Instituti për Politikë Evropiane në një intervistë për Radio Evropën e Lirë.

Marketing

Kacarska sqaron se procesi i Unionit ende është një kahësh, me skrining shpjegues, kështu që sipas saj, është shumë herët të vlerësohen kapacitetet e Maqedonisë.

Madje në vitin 2023 mund t’i plotësojë kriteret për anëtarësim në Bashkimin Evropian, që do të thotë se në rastin tonë, viti 2025 do të ishte një datë reale, por siç e dimë, kjo datë është optimiste për rajonin, por në BE ka një skepticizëm të madh për dhënien e datave madje edhe sa i përket vitit 2025″- u shpreh Simonida Kacarska, nga Instituti për Politikë Evropiane.

Katsarska thekson se Federata Ruse nuk pajtohet me mënyrën dhe procesin që po zhvillohet për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO dhe BE.

Në këtë mënyrë, në fakt, sipas mendimit tim, arrin të jetë një faktor i madh, në krahasim me Bashkimin Evropian, duke pasur parasysh forcën që do të kishte nëse këto procese nuk do të ndodhnin”- theksoi Simonida Kacarska, nga Instituti për Politikë Evropiane.

Lidhur me ndryshimet e ardhshme kushtetuese për emrin, Kacarska konsideron se përveç në Parlament, qeveria dhe opozita duhet të debatojnë edhe me të gjithë aktorët publik për atë se si do të duken ndryshimet në Kushtetutë.

Marketing